Отпор „непријатељу“ са неба и земље: „Терминатори“ крећу у бој /видео/

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаРуско борбено возило за подршку тенковима „Терминатор“
Руско борбено возило за подршку тенковима „Терминатор“ - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
У Чељабинској области у битку су ступила руска борбена возила за подршку тенковима „Терминатор“, преноси телевизија „Звезда“ и наглашава да су то прве војне вежбе у овој години у којој су учествовале те борбене машине.
Према плану војних вежби, моторизовани конвој условног непријатеља заузео је борбени положај, али је наишао на отпор – руска техника напала je не само са копна, него и из ваздуха. „Терминаторима“ су подршку из ваздуха пружала два борбена хеликоптера Ми-8 који су напали условног противника.
„Непријатеља“ су имитирале различите мете, а руски војници су настојали да их униште из свег расположивог оружја. „Терминатор“ је опремљен парним топовима, митраљезима и противтенковским навођеним ракетама.
Како се наводи, ово су прве тактичке вежбе у којима су учествовале руска борбена возила „Терминатор“, стога је важно како ће завршити ово тестирање које траје
и данас. Након тога ће бити дата оцена возилима.
„Терминатор“ је борбено возило за подршку тенковима, предвиђено за извођење маневарских борбених акција у саставу тенковских и моторизованих јединица као вишенаменско средство, укључујући коришћење нуклеарног и других видова наоружања за масовно уништење. Конструисан је на бази тенка Т-90.
Поседује два топа 2А42, два аутоматска бацача ракета АГ-17Д, четири противтенковске навођене ракете „Атака“ и 7,62-милиметарски митраљез ПКТМ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала