Синдром вукодлака: Називају га чудовиштем, а дечак болује од неизлечиве болести /видео/

© Фото : Јутјуб/ trulyМладић из Индије се бори са "синдромом вукодлака"
Младић из Индије се бори са синдромом вукодлака - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
Лалит Патидар, петнаестогодишњи дечак из Индије, рођен је са хипертрихозом, стањем познатијим као "синдром вукодлака". Ово стање карактерише абнормални раст длака на лицу, рукама и другим деловима тела.
Неизлечиво стање узрокује да на лицу, рукама и другим деловима тела расту необичне количине финих длака дужине до пет центиметара.
Лалит, који је успешан и популаран у школи, каже да прихвата свој изглед, али непознати понекад бацају камење на њега и називају га "мајмуном".
Хипертрихоза (сувишна коса) је болест која доводи до прекомерног раста длаке на одређеним, некарактеристичним за ову област, подручјима коже: на уснама, на стомаку, грудима, рукама, леђима и брада. Болест се може јавити након периода после рођења и појавити у одраслом добу.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sciencendo: Science & Facts (@sciencendo_)

Није штетна по здравље, али се сматра естетским дефектом.
Упркос свом стању, тинејџер каже да сања да ће једног дана постати полицајац и „све лопове и криминалце стрпати у затвор“.
Лалитова мајка Парватибаи брине се о четрнаесточланој породици у њиховом дому, преноси Магазин Новости.
„У првих пола сата након што се Лалит родио, била сам запањена видевши његово тело прекривено невероватном количином косе. Одмах смо замолили локалног педијатра да га прегледа, и одсекао му је вишак длаке рекавши да за то нема лека", испричала је Лалитова мајка.
„Имам пет ћерки и молили смо се у многим храмовима да имамо сина. Наше молитве су услишене када се Лалит родио. Он је другачији, али за мене и даље врло посебан јер је рођен након многих молитви."
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала