УЕФА реаговала због Роналдовог „перформанса“ /видео/

© AP Photo / Bernadett SzaboКристијано Роналдо – ЕУРО 2020
Кристијано Роналдо – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Пратите нас
Након што је Кристијано Роналдо на конференцији за медије уочи првог меча Португалије на Европском првенству у фудбалу склонио флашице „Кока-коле“ које су стајале испред њега и заменио их водом, уследио је одговор од УЕФА, која је индиректно прекорила Португалца и навела да, ипак, постоји изузеће од потенцијалних казни.
Селектор Русије Станислав Черчесов - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Селектор Русије „пркоси“ Роналду: Кока-кола? Може! /видео/
Најбољи играч Португалије и рекордер по броју голова постигнутих на европским првенствима, уочи премијерне утакмице његове репрезентације и Мађарске, уклонио флашице „Кока-Коле“ које су биле поређане поред њега.
„Пијте воду“, поручио је Роналдо медијима, машући флашицом коју је поставио на место уклоњене амбалаже са газираним пићем.
Након тога је уследио пад тржишне вредности ове компаније за четири милијарде долара, а репрезентативац Француске, Пол Погба, неколико дана касније пресликао је Португалчев потез, с тим што је тада „Хајнекен“ страдао.
Погба је заменио безалкохолно пиво холандског произвођача са флашицом воде, а с обзиром на огромна средства која спонзори улажу у фудбал и такмичења, УЕФА није била одушевљена овим потезима фудбалера.
„УЕФА је подсетила учеснике да су партнери ЕП кључни фактор организовања турнира и развоја фудбала широм Европе, укључујући и такмичења за жене и младе“, саопштила је УЕФА.
Директор такмичења Мартин Кален такође је подсетио да су играчи у обавези да се придржавају прописа турнира, пошто су њихови Савези потписали уговоре, те да постоји могућност новчаног кажњавања, иако се те казне не би односиле на играче, већ на Савезе.
Он је навео да је главни проблем направио Португалац и да разуме играче који су исто или слично урадили из религиозних разлога.
Роналдо „уништио“ Кока-колу: Компанији пала вредност за четири милијарде евра
Роналдова лекција из здравог живота /видео/
Перина рабона: Од кокошке до Роналда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала