Борковић одличан – трећи у Холандији

© Фото : PR Team Dusan BorkovicДушан Борковић
Душан Борковић  - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
Српски аутомобилиста Душан Борковић заузео је трећу позицију на првој трци на стази Зандворт у Холандији и први пут се ове године попео на постоље.
Како је саопштено, возач НИС Петрол тима у сарадњи са „Кам-ту-ју рејсинг“ је након квалификација у којима је обезбедио трећу стартну позицију на првој трци и осам нових бодова, извезао и одличну трку коју је завршио на трећем месту.
Борковић после првог тркачког дана у Холандији има нових 38 бодова, а у генералном пласману сада заузима девету позицију са 86 поена.
„Срећан сам због освојеног постоља наравно, али сам сигуран да није било ових техничких потешкоћа које сам имао, да сам могао и боље. За сада остварујем свој зацртани циљ да на свакој трци освајам бодове и имам што бољу позицију у генералном пласману и наравно да представљам своју Србију у лепом светлу широм Европе“, рекао је Борковић, наводи се у саопштењу.
Српски ас у недељу вози другу трку са почетком у 13.10 сати, а у свом Ауди РС 3 ЛМС, стартовати са осме позиције због правила инверзног старта из квалификација.
Иначе, Душан Борковић био је гост емисије Миљанов корнер у којој је причао како је љубав према аутомобилизму победила и страх од смрти и тешке повреде.
Душан Борковић: „Мислио сам да сам умро“ /видео/
„Миљанов корнер“: Македонија залутала, Енрике пуцао себи у ногу, а Дебур је незналица
Спутњик спорт – Миљанов корнер: Двоглава аждаја звана ФСС – ко ће узети мач да их „одсече“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала