Хаос на рејв журци у Француској: Младић остао без руке, повређени жандарми /видео/

© AFP 2023 / Yoshikazu TsunoЖурка
Журка - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
У региону Бретања на северозападу Француске пет жандарма је повређено током разбијања велике рејв-журке, док је један посетилац журке претрпео тешке повреде руkе, јављају локални медији.
„Сукоби су трајали више од седам сати. У правцу жандармерије летели су Молотовљеви коктели, кугле, делови бетонских цигли и петарде. Петорица жандарма су задобили повреде, од којих су двојица превезена у болницу у Редону. У тој ситуацији један младић од 22 године је изгубио руку“, саопштио је префект департамента Ил и Вилен Емануел Бертје, објавила је телевизија BFMTV на Твитеру.
Како је додао, префектура Рен је започела истрагу како би утврдила околности несреће са тешко повређеним младићем. Како је рекао, на месту где је организована журка поново је мирна ситуација.
Према наводима телевизије, укупно је повређено седам људи – пет припадника жандармерије и двоје демонстраната. На журку, која није дозвољена у време пандемије вируса корона, дошло је око 1.500 људи. Полиција је примењивала сузавац као одговор на агресију окупљених, истиче телевизија.
​Како се наводи, журка, односно техно фестивал, требало је да траје неколико дана, а информације о њему шириле су се друштвеним мрежама. Организатори нису наводили тачно место одржавања, стога су власти у неколико префектура, па и Ил и Вилен, забраниле било каква окупљања тог типа.
​Журка је организована у знак сећања на становника Нанта Стива Маја Каниса, који је нестао 21. јуна 2019. године након музичког фестивала када је полиција растеривала масу на обали реке Лоаре.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала