Храбри Мађари шокирали прваке света и закували у „групи смрти“

© AP Photo / Tibor IllyesКанте Француска
Канте Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
Каква херојска партија фудбалера Мађарске који су у другом колу Европског првенства у Групи Ф која носи назив „група смрти“, одолели актуелним првацима света Французима- 1:1. Повели су Мађари преко Фиоле у надокнади првог полувремена, док је коначних 1:1 поставио Гризман у 66. минуту.
Мађари су у спектакуларној атмосфери дочекали Французе, пред дупке пуним трибинама стадиона „Пушкаш арене“ и чак 70.000 навијача.
То као да је оставило утисак на „триколоре“, јер у уводних 15 минута нису запретили Мађарима, а били су апсолутни фаворити у утакмици другог кола, након што су на отварању Европског првенства победили Немачку – 1:0.
Сукоби на утакмици Црвена звезда – Динамо Загреб - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Бобан о Максимиру: То није било против Срба, био сам глуп да бих видео да ће се рат догодити /видео/
И ослободили су се Гризман, Бензема, Мбапе и другови после тих 15 минута и почели су свим силамам да атакују ка голу Гулачија.
Ипак, ни на који начин нису успевали да нађу пут до мађарске мреже. Због великог броја прекида и паузе за расхлађивање прво полувреме продужено је чак пет минута и управо тада је виђен и први гол.
У јеку напада „галских петлова“ севнула је контра Мађара, и Фиола је на додавање Шалаја успео да ухвати на спавању одбрану Француза и да матира Љориса, чији је ближи угао погодио резантним ударцем по земљи.
Дидије Дешан био је бесан ко рис, с обзиром на то да је његова чета капитулирала први пут после 527 минута у свим такмичењима.
Наставак је очекивано донео иницијативу Француске, али поново није било решења за одлично постављену одбрану Мађарске, ношену са чак 70.000 душа на „Пушкаш арени“.
Најближи изједначењу Французи су били у 59. минуту када се у центру пажње нашао Усман Дебмбеле.
Нападач Барселоне ушао је у игру уместо „невидљивог“ Адријена Рабиоа и свега 120 секунди касније маестрално је „изломио“ двојицу Мађара, затим је тукао десном слабијом ногом, али је погодио само стативу.
Ипак, био је то наговештај оног што ће уследити у 66. минуту када је Антоан Гризман био најприсебнији у петерцу Мађара и после додавања Мбапеа, а лоше реакције Вилија Орбана успео да погоди за издједначење - 1:1.
​Али, нису се после тога Мађари тотално повукли. Наставили су да пркосе далеко јачем ривалу, с тим што су мреже до краја сусрета неочекивано мировале. Француска тренутно има четири бода у Групи Ф, где заузима прво место после два кола, док су Мађари освојили само један бод из два меча, те ће у последњем сусрету против Немаца морати да јуре чудо уколико желе да се као најбоље трећепласирани нађу у нокаут фази Европског првенства.
► Хрватска у црвеном аларму: „Да се не лажемо...“
► Пушкаш арена „експлодирала“ – када емоције понесу ни новинари нису сигурни /фото, видео/
► Мађари памте ватерполо икону /фото, видео/
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала