Михајловићев поклон Италији

© REUTERS / RICCARDO ANTIMIANIМануел Локатели
Мануел Локатели - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
Мануел Локатели, везиста Сасуола, био је херој Италије у рутинској победи над Швајцарском (2:0), постигавши оба гола у другом колу Европског првенства. Треба подсетити да је њега на велику сцену „лансирао“ Синиша Михајловић у периоду док је водио славни Милан.
Синиша Михајловић, актуелни тренер Болоње, је у периоду од 2015. до 2016. године био на клупи росо-нера. Чињеница је да се Србин није дуго задржао на "Сан Сиру", али је његов боравак тамо и те како оставио траг. Изнедрио је неколико звезда италијанског фудбала. 
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Ексклузивно: Мамић за Спутњик о „шансама“ Хрватске, успону Србије и прогнозама за Европско првенство
То се пре свега односи на једног од најбољих голмана данашњице Ђанлуиђија Донаруму, а ту је и даровити везиста Мануел Локатели који је тренутно у центру пажње после голова „сајџијама“.
Управо је Синиша Михајловић прекомандовао тинејџера Локателија из омладинског у први тим Милана, и ту је кренуо његов успон на великој позорници. Препознао је Миха таленат у срчаном играчу средине терена са страшном левом ногом, што је иначе Синишин заштитни знак.
Руку на срце, Михајловић је смењен пре него што је Локатели дебитовао у Серији А за први тим росо-нера, али га је српски стручњак свакако прикључио А тиму Милана и то не сме да се заборави.
​Локатели, који сада има 23 године, један је од кључних фудбалера Италије која делује импозантно на Европском првенству и на последњих десет утакмица није примила гол.
Баш као што је Синиша Италијанима поклонио Донаруму, исти је случај и са Локателијем, играчем са страшном левицом која ће тек да разара противничке мреже, како на Европском првенству, тако и широм Италије. 
О шансама Италије на Европском првенству за Спутњик спорт је у емисији Миљанов корнер говорио некадашњи репрезентативац Раде Богдановић.
► Холандија у осмини финала – бледа Аустрија немоћна у Амстердаму
► Степијева контра: Французи марширају ка титули, Немци ће брзо кући
► Перина рабона: Од кокошке до Роналда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала