Спектакл у Минхену – Немачка за сат времена „уништила“ Португалију!

© AP Photo / Philipp GuellandДетаљ са утакмице Португалија – Немачка – ЕУРО 2020
Детаљ са утакмице Португалија – Немачка – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Немачке победили су Португалију 4:2 у другом колу групе Ф Европског првенства. Панцери су овим тријумфом остали у борби за пласман даље, док ће актуелни шампион Европе у последњем против Француске играти за пролаз у наредну фазу.
У Минхену је виђена најбоља утакмица досадашњег дела шампионата. Од првог до последњег минута играло се у јаком темпу, шансе су се ређале, а самим тим пало је и шест голова.
Изабраници Јоакима Лева за 60 минута постигли су четири гола и за сат времена игре решили су питање победника.
Немачка је одлично отворила меч, у шестом минуту успели су да постигну гол, али је поништен због офсајда. Наставили су са нападима, али у 15. минуту уследио је хладан туш.
Португалија је извела сјајну контру, Жота је асистирао Роналду који је без проблема савладао Мануела Нојера.

У наредних петнаестак минута мало је опао темпо меча, али у 35. се поново „закувало“. Госенс је послао одличну лопту ка Хаверцу који није успео да дође до исте, али зато јесте Дијеш који је нехотично постигао аутогол.
За само четири минута Немачка је потпуно преокренула. Поново је у питању био аутогол, с тим што је овога пута Гереро послао лопту иза леђа Руија Патрисија.
До краја полувремена није било већих прилика, те је Немачка имала гол предности на петнаестоминутној паузи.
Други период игре донео нам је још много узбуђења, поготово у првих 15 минута игре. Играо се 51. минут када је Госенс асистирао, а Хаверц савладао голмана Португалије.
Свега девет минута касније домаћи фудбалери нокаутирали су актуелног шампиона Европе. Сјајни Госенс партију је крунисао голом након што му је Џошуа Кимих лепо набацио лопту на главу.
До краја утакмице гости из Португалије успели су да смање, али то је било све, пораз је био неизбежан. Коначан резултат поставио је Диого Жота у 67. минуту.
У наредних двадесетак минута опао је темпо, а Португалија је најбољу шансу имала у 79. минуту када је Ренато Санчес погодио стативу.
Немачка и Португалија сада имају по три бода, али Панцере у последњем колу чека дуел са Мађарском, а актуелни шампиони Европе играју против светских првака из Русије.
Мечеви се играју у среду у 21 час.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Мађари памте ватерполо икону /фото, видео/
Храбри Мађари шокирали прваке света и закували у „групи смрти“
„Краљ“ се отворио – свакоме по 400.000 евра за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала