Страни држављани на ревакцинацији у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација на београдском Сајму
Вакцинација на београдском Сајму - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2021
Пратите нас
Страни држављани који су крајем марта примили прву дозу вакцине у Србији, овога викенда долазе на ревакцинацију.
У 8 часова на Београдском сајму почела је вакцинација у халама 3 и 11, а завршава се у 17 часова. Продужено радно време важиће само током викенда.
Велики су редови, а грађани који су дошли да приме вакцину против ковида кажу да су углавном из БиХ, Северне Македоније, Украјине.
Директор пункта за вакцинацију на Београдском сајму, др Зоран Бекић, изјавио је да је Србија постала центар вакцинације у Европи.
„Челни људи у држави су повукли изузетан дипломатски потез. Србија је пружила руку пријатељства регији, избрисала границе и показала да се сви боримо против заједничког непријатеља. Крајем марта у Србији је вакцинисано више од 22.000 страних држављана, на Сајму тада више од 12.000. Од тога је прошло 12 недеља и дошло је време за ревакцинацију“, навео је Бекић за РТС.
Због тога ће, као је рекао, на Сајму другу дозу вакцине примити 8.000 страних држављана, а сутра 5.000.
„Паралелно са тим тече вакцинација првим дозама на Сајму, искључиво за држављане Србије, Северне Македоније и БиХ“, додао је Бекић, напомињући да се у најскорије време очекује испорука ‘Спутњика Ве’ (Sputnik V).
Последњих дана се, како је додао, на Сајму највише вакцинишу страни држављани из БиХ и Северне Македоније, а у тржним центрима млади.
„У тржним центру ‘Ушће’ од 6. маја до среде је вакцинисано првим дозама 13.600 лица, а старосна доб је у просеку 40 година“, казао је Бекић.
До петка је у Србији прву дозу вакцине примило више од 44 одсто наших грађана, а 40 одсто је добило другу дозу.
„Неопходно је да убрзамо вакцинацију да нам се корона не би у најтежем облику вратила на јесен. Посебан апел младима, нађите време, вакцинишите се, ви сте наша снага и будућност и Србија верује у вас“, закључио је Бекић.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала