Пао је и Велс – Италија максимална после групне фазе!

© AP Photo / Alberto LingriaФудбалери Италије славе гол – ЕУРО 2020
Фудбалери Италије славе гол – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Италије победили су Велс 1:0 у последњем колу групе А Европског првенства. Азури су овим тријумфом и математички обезбедили прво место, док је Велс, упркос поразу, завршио на другом месту.
Изабраници Роберта Манћинија максималним учинком завршили су групну фазу шампионата Старог континента, те у одличној форми чекају нокаут фазу.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Селектор Италије промешао је карте, променио је велики број фудбалера у односу на прве две утакмице и тиме је направио сјајан потез јер је одморио неке носиоце, а опет резултат није трпео.
Италија је била бољи ривал у првом полувремену, претили су Белоти и Кијеза, али гол је постигао момак од ког се можда најмање очекивало. Сјајни Матео Песина у 39. минуту нашао се на правом месту и прецизним ударцем савладао је Ворда.
Резултат се до полувремена није мењао и домаћи фудбалери су имали минималну предност на паузи.
Почетак другог полувремена није обећавао за Велшане јер је Ампаду у 55. минуту добио директан црвени картон. Отвореним ђоном нагазио је Бернардескија и заслужено је искључен.
Италијани су добили шансу да још једним поготком реше питање победника, али задовољили су се са једним голом, уз то је и Ворд одлично бранио међу стативама Велса, те је остало 1:0.
Италију у осмини финала чека другопласирана екипа групе Ц, а то ће бити Украјина или Аустрија. Са друге стране Велс ће играти против друге репрезентације групе Б, а то ће бити Русија, Данска или Финска.
Важна победа Швајцарске – Турска „кромпиром“ завршила ЕП!
Италија фуриозна, Велшани „за длаку“ испред Швајцарске и катастрофа Турске!
Постоје фудбалери, а постоји и мајстор фудбала /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала