Русија: Напредак у свим пољима преговора о нуклеарном споразуму са Ираном

CC0 / Pixabay / Ирански нуклеарни споразум - илустрација
Ирански нуклеарни споразум - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2021
Пратите нас
Иран и шест светских сила прекинули су разговоре о нуклеарном споразуму из 2015. године како би одржали консултације са својим владама, а како је оценио руски представник са преговора у Бечу Михаил Уљанов, направљен је напредак у свим пољима.
„Утисци су позитивни, крећемо се сигурним корацима унапред иако се цео процес испоставио да је далеко компликованији него што се очекивало“, оценио је он.
Уљанов је додао и да за сада није јасно када ће бити одржана седма рунда преговора, будући да она зависи од политичких инструкција које преговарачи буду добили у својим престоницама, али је оценио да би та рунда требало да буде уједно и последња.
То је потврдио и шеф иранске делегације Абас Аракчи који је изјавио да су преговарачи „ближи договору неко икад“.
„Остају, међутим, неке разлике у ставовима које се не могу лако превазићи и то није лак посао. Зато се вечерас враћам у Техеран“, рекао је Аракчи у интервјуу за иранску државну ТВ.
Подсетимо, у Бечу се од априла воде преговори о корацима које би требало да предузме Иран у вези са нуклеарним активностима и САД у вези са санкцијама како би се постигла пуна сагласност о нуклеарном споразуму из којег се Трампова администрација повукла 2018. године и наметнула санкције Техерану.
Прочитајте још:
Блинкен: Санкције Ирану остају чак и ако се врати у споразум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала