Вучић на обележавању Дана МУП-а: Чувајте Србију, резервну отаџбину немамо /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић на манифестацији oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције
Председник Србије Александар Вучић на манифестацији oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2021
Пратите нас
На платоу испред Палате „Србија“ у Београду одржана је централна манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције. Председник Александар Вучић је том приликом поручио да Србија мора да брине и о свом роду и да резервну отаџбину немамо.
„Нема ништа природније и као што волите своју децу, ништа није нормалније него да волите свој народ не чинећи ништа лоше ником дугом“, истакао је Вучић.
Председник Србије је рекао да је важно да имамо снажну полицију, ватрогасце који спасавају животе људи, људе који помажу приликом природне непогоде.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Људи кад не знају коме да се обрате, обрате се српској полицији. Ви сте ти који чувате и штитите државу, а не постоји ништа теже од тога, јер не постоји ништа популарније него за све кривити ту исту државу која све даје. Хвала вам што обављате најтежи посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, али и онима који нашој деци дају дрогу. Ви сте ти који чувате и мир и ред и поредак. Ви сте ти од којих зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас да будете још жешћи и снажнији у томе“, казао је Вучић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићМанифестација oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције
Манифестација oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Манифестација oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције
Заклетву је положило 1.337 нових полицијских службеника.
Навео је да припаднике полиције ове, али и следеће године, чека повећање плата.
„Српски полицајац мора да има живот достојан човека, мора да има добру плату да би могао да обавља своје обавезе. Држава ће се постарати да живите боље него старији припадници. Борите се за нашу државу јер другу отаџбину немамо“, нагласио је Вучић.

„Будите већи од највећих, будите мањи од најмањих“

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је, током обраћања окупљенима, да данас нису изведени техника и оружје, опрема и обука.
© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин на манифестацији oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције
Александар Вулин на манифестацији oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Александар Вулин на манифестацији oбележавања Дана МУП-а и Дана полиције
„Поштујте радног човека, због њега постојите“.
„Извели смо пред вас људе да Србија види ко јој чува сан, ко јој дане чини мирним, извели смо пред вас најмлађе а дочекаћемо да их зовемо и најбољим“, рекао је Вулин.
Председнику Вучићу је поручио да се, када у тешким временима и местима буде бранио истину о нашем народу, сети овог строја и да зна каква сила стоји иза њега и нашег народа.
„А ви, који данас полажете заклетву, добро пазите на сваку реч коју изговарате хоћете ли је бити достојни. Нека вас не узнесе сила коју смо вам поверили. Ви можете човеку да узмете слободу, али још вредније је што ћете се за слободу борити. Чувајте част и образ сваког човека, па и оном ко је то изгубио, силу ћете користити када и како морате, али понижење нећете ником нанети. Поштујте радног човека, због њега постојите. Будите већи од највећих, мањи од најмањих“, нагласио је Вулин.
На свечаности заклетву је положило 1.337 нових полицијских службеника.
© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић уручио одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова
Александар Вучић уручио одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Александар Вучић уручио одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова
Најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова уручена су одликовања.
Уручена су и одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова — медаље за посвећеност служби и медаље за храброст.
© Sputnik / Лола ЂорђевићХеликоптер МУП-а Србије
Хеликоптер МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Хеликоптер МУП-а Србије
Налет хеликоптера МУП-а Србије на Дан полиције.
Налетом хеликоптера МУП-а Србије, обраћањем команданта хеликоптерских јединица Ненада Недића који је прелетео изнад Новог Београда, и испраћајем државне заставе завршена је манифестација.
Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија на празник Духове одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала