Важна победа Швајцарске – Турска „кромпиром“ завршила ЕП!

© AP Photo / Naomi BakerРазорачани фудбалер Турске – ЕУРО 2020
Разорачани фудбалер Турске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Швајцарске победили су Турску 3:1 у последњем колу групе А Европског првенства. Изабраници Владимира Петровића нису успели да дођу до другог места, али ће као трећепласирана проћи у осмину финала.
Турска, која је у сва три меча имала велику подршку са трибина у Бакуу, разочарала је наступом на Европском првенству и „кромпиром“ (нула бодова) завршава учешће.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Избраници Шенола Гунеша имали су теоријске шансе за пласман даље, те се очекивало да ће коначно одиграти добру утакмицу, али поново су подбацили и претрпели су трећи пораз.
Већ у шестом минуту Швајцарска је дошла до предност. Харис Сеферовић упутио је снажан ударац и Чакир није успео да одбрани.
Турска није била безопасна, претила је преко Мулдура, Челика и Туфана, али Јан Зомер је бриљирао међу стативама, те је мрежа Швајцарске била нетакнута у првих 45 минута.
Турци нису искористили шансе и стигла је казна у 26. минуту. Џердан Шаћири упутио је сјајан ударац и дуплирао је вођство репрезентације.
До краја полувремена није било голова и на петнаестоминутну паузу отишло се са два гола предности Швајцарске.
На старту другог периода игре запретио је Бурак Јилмаз, а потом је пао и гол. Играо се 62. минут када је Кахвечи упутио прецизан ударац, те Јан Зомер ово није успео да одбрани.
Турска је живнула после датог гола, али то је било кратког трајања. Само шест минута касније Зубер је послао сјајну лопту ка Шаћирију који је прецизним ударцем савладао Чакира.
До краја утакмице Швајцарци су имали велику број шанси. Можда најбољу пропустио је Гранит Џака у 77. минуту када је погодио стативу из слободног ударца.
Остало је 3:1 и Швајцарска завршава групну фазу на трећем, а Турска на четвртом месту.
Пао је и Велс – Италија максимална после групне фазе!
Постоје фудбалери, а постоји и мајстор фудбала /фото, видео/
Италија фуриозна, Велшани „за длаку“ испред Швајцарске и катастрофа Турске!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала