Белгија максимална – Финци се надају чуду

© AP Photo / Anatoly MaltsevФудбалери Белгије – ЕУРО 2020
Фудбалери Белгије – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Белгије победили су Финску 2:0 у последњем колу групе Б Европског првенства. Белгијанци завршавају групну фазу максималним резултатом, док се Финци надају да ће као трећепласирани проћи у нокаут фазу.
Финској је било потребно да узме бод Белгији и 70-ак минута је одолевала. Ипак, у завршници меча су попустили и претрпели су пораз. Финци се надају да ће као трећепласирана екипа изборити пласман у осмину финала, али гол разлика 1:3 не обећава.
Белгија је пре сусрета била велики фаворит, очекивао се рутински тријумф, да питање победника реше већ у првом полувремену, међутим, Финска је још једном показала да се ради о организованој репрезентацији.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Први покушај Белгијанаца био је преко Кевина де Брујнеа. Упутио је центаршут, а Храдецски је без проблема ухватио лопту. Де Брујне је поново запретио, овога пута у 23. минуту.
Сјајно је прошао, али је одбрана Финске уз мало среће отклонила опасност. Нову шансу изабраници Роберта Мартинеза имали су у 33. минуту када је Аксел Витсел из изгледне позиције шутирао преко пречке.
Најбољу шансу фудбалери Белгије имали су у 42. минуту. Доку је гађао у даљи угао, а Храдецки је сјајном интервенцијом спречио вођство противника. На полувреме се отишло без голова.
У наставку утакмице Финска није успела да извуче бод. Одолевали су нападима, Лукаку је у 65. минуту поништен гол због минималног офсајда, али у 74. нису имали среће.
Лопта је од голмана Храдецског завршила у мрежи Финске и Белгијанци су повели.
До краја сусрета екипа Роберта Мартинеса постигла је још један гол. Овога пута Лукакуу није поништен погодак, те Белгијанци славе након доста муке против Финске.
Финска сада чека расплет трећепласираних екипа, али са гол разликом 1:3 тешко ће бити у четири најбоље репрезентације.
Крај за Русију на Европском првенству! /видео/
Русија елиминисана, Данска слави победу Белгије над Финском!
„Земљотрес“ у српском фудбалу – Звезда и Партизан се обратили заједничким саопштењем!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала