„Инвазија“ на Чачак — дан после

© Фото : Twitter/ruziceva/PrintscreenЕксплозија у чачанској Слободи
Експлозија у чачанској Слободи - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Пожар који је синоћ избио у фабричком кругу компаније "Слобода" у Чачку и захватио шуму и високо растиње је под контролом. Очекује се долазак хеликоптера Војске Србије који ће помоћи у потпуном гашењу пожара. У фабрику би данас требало да дођу и деминери Техничко-ремонтног завода. Комисија за процену штете на стамбеним објектима већ обилази терен.
"Углавном су то штете на полупаним стаклима на прозорима, на крововима поремећени црeпови, понешто разбијених црепова, тако да екипе су биле јуче и данас су на терену. Утрврдићемо штету наредних неколико дана. Грађани се данас већ јављају градској управи да пријаве штету тако да су све те активности у току", указује Радош Југовић из Градске комисије за процену штете.
Узрок пожара у чачанској војној фабрици још није познат. 
Пожар - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2021
Поново пожар у Чачку: Гори шума код фабрике "Слобода"
Очекује се долазак деминера који могу ући у фабрику 24 сата од последње експлозије, јавља РТС.
Процењује се да је материјална штета далеко већа од експлозије у магацину која се догодила почетком јуна.
"Док се то не санира и када се стекну услови за санацију из безбедносних разлога онда очекујемо да се крене са санацијом па тек после о томе можемо да размишљамо о почетку рада и враћању радника на посао", каже Драшко Милованковић из самосталног синдиката компаније "Слобода".
Ситуација на терену је сада мирна, али се очекује да ће у потпуном гашењу помоћи и хеликоптери Војске Србије, чији је долазак најављен.
Грађани који су евакуисани у суботу враћају се у своје домове.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала