Крим поручује ЕУ: Због ваших санкција нико није ни трепнуо

© Sputnik / Mikhail Mokrushin / Уђи у базу фотографијаКрим
Крим - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Посланик руске Државне думе са Крима Руслан Балбек изјавио је да се нико није ни најмање узбудио због санкција које је ЕУ продужила против руског полуострва.
„На Криму нико није ни трепнуо због одлуке Европске уније да продужи санкције. Демарш, који је приредио колективни Запад 2014. године, прихватили смо као неизбежно зло које није у стању да утиче на наша расположења у вези са статусом полуострва“, рекао је Балбек за Спутњик.
Према његовом мишљењу, односи Русије и Запада данас подсећају на пад авиона са највише висине, када се сва нада полаже на „искусне пилоте који му не дозвољавају да се сруши“.
„Не очекујемо од Европе или САД пријатељство или неке поверљиве односе, довољно нам је еквивалентно партнерство. Али тренутно видимо само стезање каиша са њихове стране“, рекао је Балбек.
Како је истакао, проблем западних земаља је у томе што мисле да својим санкцијама могу да угуше руску економију.
Подсетимо, Европска унија је на годину дана, до 23. јуна 2022. године, продужила санкције Криму и Севастопољу.
Санкције због „незаконите анексије Крима и Севастопоља“ предвиђају ограничење економских односа ЕУ са тим руским регионима. Последњи пут су продужене пре годину дана до 23. јуна 2021. године. Конкретно, физичким лицима и организацијама у ЕУ забрањено је да увозе производе из Крима и Севастопоља. Ограничења се примењују и на трговину, туризам, као и улагања у бројне економске секторе региона.
Поред „кримских“ санкција ЕУ против Русије, уведене су и персоналне санкције „због подривања суверенитета и територијалног интегритета Украјине“, на снази су и економске секторске антируске санкције које важе до 31. јула 2021. године.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала