Македонци се опраштају од свог генија – Амстердамом се орило: „Горан Пандев!“ /видео/

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаГоран Пандев
Горан Пандев - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Горан Пандев, легендарни македонски фудбалер, поручио је да ће утакмица против Холандије на Европском првенству бити његова последња у националном дресу Северне Македоније, а навијачи су у Амстердаму већ направили спектакл посвећен свом капитену.
Пандев је са 37 година постао први стрелац гола за Северну Македонију на шампионатима Европе, а богату каријеру ће крунисати финалном утакмицом у националном тиму – на највећој сцени.
Капитен Северне Македоније Горан Пандев  - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Македонци у трансу – Пандев за историју! /видео/
„Мислим да је време да се опростим, верујем да не постоји бољи начин за то“, навео је Пандев уочи утакмице са Холандијом.
Македонски лист „Вечер“ објавио је да ће навијачи моћи да виде последњи плес великог Горана.
„Последњи пут ћемо уживати, дивити се фудбалском генију, момку из Струмице. Желимо да му захвалимо за сву радост коју нам је доносио претходне две деценије. Пандев је наш најбољи фудбалер икада, нисмо имали никога таквог пре њега, надамо се да ће доћи и неко бољи, а он се неће љутити. Хвала, геније!“, наведено је у тексту.
Македонски навијачи, популарне „Војводе“ у Амстердаму су приредиле спектакл којим су одали почаст свом капитену.
Посебна атмосфера је владала и током тренинга македонске репрезентације, када је Пандев саопштио саиграчима своју одлуку.
Они су га понели на рукама пошто је одржао говор, било је суза и емотивних излива, али како наводи „Вечер“ и великог поноса свих, с обзиром на то да присуствују писању нових страница историје македонског фудбала, из дана у дан.
Горан Пандев последњи меч у националном дресу одиграће у понедељак у 18 часова када се Северна Македонија састаје са Холандијом.
Било га је срамота, а онда је лупио „шамар“ Роналду /фото, видео/
Не, не морате да будете „модерни“ како бисте успели
Италија фуриозна, Велшани „за длаку“ испред Швајцарске и катастрофа Турске!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала