"Муњевити удар": Борбена дејства тенкова Т-72МС на Пештеру и Пасуљанским ливадама

© Фото : Министарство одбранеБорбена дејства тенкова Т-72МС
Борбена дејства тенкова Т-72МС - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Припадници батаљона Копнене војске опремљеног новоуведеним тенковима Т-72МС реализују тактичка увежбавања и вежбе са бојевим гађањем на полигонима „Пештер“ и „Пасуљанске ливаде“, у оквиру здружене вежбе „Муњевити удар 2021“.
Током вежбовних активности, тенковске посаде усавршавају тактику, радње и поступке у извођењу борбених дејстава у нападу и одбрани, самостално и у садејству са осталим јединицама Војске Србије, уз реализацију гађања из тенковског топа и митраљеза 7,62 и 12,7 милиметара. Учешћем на вежби припадници јединице стичу драгоцена искуства у извођењу најкомплекснијих задатака тенковских јединица, али и поверење у поузданост и моћ новог борбеног средства, саопштило је Министарство одбране.
© Фото : Министарство одбранеТенк Т-72МС
Тенк Т-72МС  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Тенк Т-72МС
Изведени најкомлекснији задаци тенковских јединица
Од увођења тенкова Т-72МС у наоружање Војске Србије припадници јединице пролазе интензивну обуку, а како је реч о врсним тенкистима, за кратко време су овладали знањима и вештинама у руковању новим тенком, што показују и на овој вежби. Одлични резултати гађања најбоље говоре о степену њихове обучености и ватреној моћи тенкова Т-72МС.
Опремање Војске Србије тенковима Т-72МС плод је војно-техничке сарадње Републике Србије и Руске Федерације и њиховим увођењем у оперативну употребу унапређени су капацитети и оперативне способности Војске Србије у целини. Тенк је наоружан топом калибра 125 мм са борбеним комплетом од 42 пројектила, митраљезом ПКТ 7,62 мм са борбеним комплетом од 2000 метака и митраљезом КОРД 12,7 мм са борбеним комплетом од 600 метака.
Здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, на осам локација широм Републике Србије, изводе јединице Копнене војске у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала