Крај за Русију на Европском првенству! /видео/

© AP Photo / Stuart FranklinАлександр Соболев – фудбалер Русије, ЕУРО 2020
Александр Соболев – фудбалер Русије, ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Русије поражени су од Данске 4:1 у последњем колу групе Б Европског првенства. Зборнаја команда завршава учешће на Шампионату у групној фази, пошто је имала лошију гол разлику од Данске и Финске које су такође имале по три бода.
Русији је био потребан бод у Копенхагену за пласман у осмину финала, али одиграли су јако слабо и Данци су заслужено победили и на крају су захваљјућу победи Белгије над Финском прошли у наредну фазу.
На крају се у групи Б направио круг од три репрезентације са три бода и у таквом распореду снага Данска је заузела друго место, Финска треће, а Русија четврто због најслабије гол разлике.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Од старта утакмице играло се у јаком темпу. Данци су ношени подршком са трибина имали више лопту у ногама, али прву велику шансу имали су гости из Русије.
Головин је одлично прошао кроз средину терена, ушао је у казнени простор, али је упутио нешто слабији ударац и Каспер Шмајхел је одбранио.
Наставило се у сличном ритму, а Данска је први пут озбиљно запретила у 29. минуту. Хејбјерг је шутирао, а лопта је завршила поред леве стативе.
Данци су крајем првог полувремена преузели иницијативу, а у 38. минуту су и повели. Талентовани Дамсгорд упутио је веома прецизан ударац и Сафонов није имао никакву шансу.
До краја полувремена резултат се није мењао и Русија је на паузу отишла са голом заостатка.
Руси су са добром енергијом ушли у друго полувремена, али у 59. минуту уследио је нови шок. Зобнин је направио катастрофалну грешку, Поулсен је прихватио поклон и савладао је Сафонова.
Десет минута касније Руси су успели да се врате у меч. Арбитар је показао на белу тачку и Артјом Дзјуба је вратио наду Зборнајој команди.
Ипак, Руси нису наставили да нападају, поново су се повукли иако им је био потребан још један гол и Данска их је казнила. Сафонов је са неколико интервенција спречио трећи гол, али код шута Кристенсена није имао шансу.
Ту није био крај агоније за руску репрезентацију. Данска је постигла још један погодак и коначним резултатом 4:1 дошла је до пласмана у нокаут фазу.
Русија тако Европско првенство завршава у групној фази, што је велики неуспех с обзиром на очекивања јавности.
Русија елиминисана, Данска слави победу Белгије над Финском!
Белгија максимална – Финци се надају чуду
„Земљотрес“ у српском фудбалу – Звезда и Партизан се обратили заједничким саопштењем!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала