Украјински министар запретио Русији турским дроновима

CC BY 4.0 / Bayhaluk / Турски дрон Bayraktar TB2
Турски дрон Bayraktar TB2 - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Кијев је купио од Турске јуришне дронове како би Русија "два пута размислила" пре него што "нападне" Украјину, изјавио је турској агенцији Анадолија шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба.
"Дронови су потребни ради обуздавања Русије, како би она два пута размислила пре него што буде планирала било какву ескалацију или напад великих размера на Украјину", рекао је министар.
Он је додао да Украјина, наводно, купује наоружање "за одбрану".
"Ако Русија нападне и уђе у велики војни сукоб са нама, тада ћемо употребити дронове на сваком делу украјинске територије како би заштитили себе", одговорио је Кулеба на питање, да ли ће Украјина употребити дронове у Донбасу.
Шеф дипломатије се пожалио да Русија, наводно, предузима напоре како би одговорила друге државе да продају оружје Кијеву.
Кулеба је високо оценила квалитет турских дронова и саопштио да намеравају да их унапреде украјинским моторима и покрену њихову производњу.
Раније је прес-служба водећег произвођача турских дронова – компанија "Бајкар" саопштила Спутњику да је Кијев купио њихове дронове. Заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков нагласио је да ова информација не изазива радост. Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу је уверио да овај посао није усмерен против Русије.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала