Хрвати стрепели, па разбили Шкоте – и остали у животу!

© AP Photo / Robert PerryЛука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске
Лука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Хрватске победили су Шкотску резултатом 3:1 у последњем колу групне фазе Европског првенства у фудбалу, чиме су дошли јако близу пласмана у нокаут фазу.
Хрватска и Шкотска су у меч ушли са императивом победе, пошто је реми обе екипе остављао без нокаут фазе. Због победе Енглеском над Чешком од 1:0, Хрватска је завршила на другом месту јер је, упркој истој гол-разлици од +1 и истом броју бодова као и Чеси и ремију у међусобном сусрету (1:1), постигла гол више током сва три меча.
Хероји Хрватске били су Лука Модрић и Иван Перишић, који су донели голове којима су Ватерни изборили пласман у наредну фазу ЕП.
Вицешампион света, за којег би испадање у групи Европског првенства представљало дебакл, ће у осмини финала играти протви другопласираног из Групе Е – у којој су Шведска, Шпанија, Пољска и Словачка.
Меч сте могли да пратите уживо уз наш пренос – ОВДЕ.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Шкоти су боље ушли у меч, те су агресивним фудбалом и високим пресингом у неколико наврата натерали Хрвате на дефанзиву.
Ипак, већ у 17. минуту Хрватска је успела да дође до гола.
Перишић је сјајно упослио Влашића, који је шутирао милиметарски прецизно поред три дефанзивца и голмана Шкотске.
Шкоти су наставили да играју сјајно после примљеног гола, али је прилика било и пред њиховим голом.
Награду за упорне нападе Шкоти су добили у 42. минуту, када је мрежу Ливаковића затресао Мекгрегор, којем је то био прво гол икада за репрезентацију.
Прву прилику у другом полувремену имао је Гвардиол, али се није најбоље снашао, након чега су кренули нови напади његовог тима.
Гол који је преломио ток утакмице пао је у 62. минуту, када је Лука Модрић показао зашто је некадашњи освајач Златне лопте и погодио за 2:1.
Од тог тренутка Шкотска више није изгледала као иста репрезентација, а како је време одмицало изгледали су све лошије и лошије.
Кулминирало је у 78. минуту, када је виђена још једна мајсторија Ивана Перишића, који се побринуо за мирну завршницу и 3:1.
Све или ништа – скоро 12.000 Шкота против „шаке“ Хрвата /фото/
Скандал на Европском првенству: „Молим вас, ово је несхватљиво“
Рат дугиним бојама пред утакмицу: Немци спремили провокацију за Мађаре, али је УЕФА реаговала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала