Хрватски адвокат: Казна од 10.000 евра и усташе нестају

Пратите нас
Хрватски адвокат Анто Нобило изјавио је данас да није видео предложене измене Кривичног закона о забрани усташких симбола, али је, истиче, јасно да у Хрватској треба забранити све симболе повезане са НДХ. Додао је да су „усташе нестале“ од када Аустрија примењује прекршајну казну од 10.000 евра.
„Аустријанци су направили прекршајну казну од 10.000 евра и нестале су усташе. У првом налету је било прекршаја, али након тога више не. Што се тиче Аустријанаца, Блајбург је решена ствар“, навео је Нобило за хрватске медије, преноси Танјуг.
Људи су, истиче, уморни од свега тога, а држава је та која треба да подвуче црту. ХОС, који у свом амблему има усташки поклич „за дом спремни“ је, сматра Нобило, мистификација проблема, а не проблем.
Према његовим речима, Комисија коју је оформио Андреј Пленковић створила је проблем и на мала врата отворила могућност да се користи поклич „за дом спремни“.
„Премијер је формирао Комисију и то што су они направили по мени је скандал. Нису историјски истраживали шта је био ХОС. Да јесу, схватили би, као што је и Фрањо Туђман схватио, да је ХОС био опасност за Хрватск“, навео је, између осталог, Нобило.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала