Кубанци објавили: Наша вакцина против короне ефикасна 92,28%

© Fotolia / DDRockstarВакцина
Вакцина - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Пратите нас
Кубански центар за генетички инжињеринг и биотехнологију (ЦИГБЦ) је, након завршене последње фазе испитивања, објавио да су три дозе њихове вакцине Абдала против вируса корона ефикасне чак 92,28 одсто.
Ову информацију је званично објавио ЦИГБЦ на свом профилу на Твитеру, а што су с одушевљењем дочекали и објавили многи званичници Кубе.
Резултати о ефикасности вакцине Абдала стижу само неколико дана након што је кубанска влада објавила да је завршено тестирање још једне њихове домаће вакцине – Соберана 2, која је ефикасна 62 одсто и то приликом аплицирања само две од три дозе, колико је планирано.
Очекује се да ће локална регулаторна тела ускоро одобрити обе вакцине за употребу.
Куба, чији биотехнолошки сектор деценијама извози вакцине, има пет кандидата када је реч о имунизацији против короне.
Они су одлучили да не увозе стране вакцине него да се ослоне на своје и због тога је услед недостатка вакцина у једном периоду епидемиолошка ситуација у земљи била критична, пренео је Бизлајф.
Неколико земаља попут Аргентине, Јамајке, Мексика, Вијетнама и Венецуеле је већ изразило интересовање за куповину кубанских вакцина, а Иран је почео да производи Соберану 2 почетком ове године у склопу касних фаза клиничких испитивања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала