После случаја „Ериксен“ још једна опомена на ЕП

© AP Photo / Darko BandicАдам Салај
Адам Салај - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Пратите нас
Капитен Мађарске Адам Салај доживео је топлотни удар на утакмици другог кола Европског првенства са Француском који је завршен без победника - 1:1. Из Мађарског националног тима стигла је званична потврда шта је био разлог измене већ у 26. минуту.
Случај „Ериксен“ када се капитен Данске репрезентације из чиста мира само срушио на траву Паркен стадиона у Копенхагену против Финске, шокирао је фудбалски свет и шире. Језиве сцене како непомично лежи, док га реанимирају дефибрилатором још дуго ће остати урезенане, али је најбитније да је преживео и да се опоравио.
Александар Драговић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
„Нису сви са -ић' у презимену у Аустрији прошли добро као ја“
Ипак, јасно је да велики број напорних утакмица као и високе температуре на Европском првенству, пре свега оне од 15 часова, као што је био случај са сусретом Мађарске и Француске остављају последице по људски организам.
Тако је Адам Салај осетио вртоглавицу и мучнину, баш у тренуцима који је био резервисан за расхлађене играча обе селекције. Ипак, није се осећао добро ни после конзумиране течности, те је капитен Мађарске већ у 26. минуту морао да напусти игру, а заменио га је Немања Николић.
​Спекулисало се у први мах да је топлотни удар разлог, да би неколико дана касније стигла и званична потврда из мађарског националног тима. Јасно је да је после случаја „Ериксен“ у питању још једна озбиљна опомена због напора и високох температура, па би УЕФА морала озбиљније да се позабави овим проблемом.
Оно што је добра вест јесте да ће искусни Салај предводити своју селекцију у мечу одлуке у „групи смрти“ против Немачке, који је заказан за среду од 21 час.
► Било га је срамота, а онда је лупио „шамар“ Роналду /фото, видео/
► Белгија максимална – Финци се надају чуду
► Крај за Русију на Европском првенству! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала