Путин положио цвеће на Споменик Незнаном јунаку: Такав геноцид историја није познавала /видео/

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин полаже цвеће на Гроб незнаном јунаку
Руски председник Владимир Путин полаже цвеће на Гроб незнаном јунаку - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин положио је цвеће на Споменик незнаном јунаку поводом обележавања Дана сећања и туге и том приликом изјавио да такав геноцид историја до тог тренутка није познавала, али да је Русија успела да оствари велику победу.
Како је рекао, 22. јун је Дан сећања и туге који и даље оставља жал у срцима свих генерација.
„Сигуран сам да ћемо очувати сећање о целој истини рата. Радимо све што је у нашој моћи да наша отаџбина увек буде велика и јака држава, да увек останемо захвални свим тим бесмртним победницима, онима који су нама поклонили живот и мир“, рекао је руски председник.
Путин је након говора објавио минут ћутања у знак сећања на све погинуле хероје током Другог светског рата.
Русија 22. јуна обележава Дан сећања и туге, 80. годишњицу напада нацистичке Немачке на  Совјетски Савез. Дан кад је нацистичка Немачка напала Совјетски Савез за Немце је разлог за срамоту, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел у видео-обраћању.
Такође, објављено је да ни Бундестаг ни влада Немачке не планирају званичну прославу посвећену 80. годишњици почетка Великог отаџбинског рата против нацистичке Немачке и њених савезника. 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала