„Чиме ти нас прскаш?“: Нови напад на раднике који запрашују комарце /видео/

© AFP 2023 / DIPTENDU DUTTAЗапрашивање комараца
Запрашивање комараца - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Напади на раднике "Градске чистоће" који запрашују комарце трају већ две недеље. Готово сваки пут када изађу на терен, раднике овог предузећа нападају, улазе им у аутомобиле, траже има радне налоге, гађају их камењем, туку, прете бацају им се испред возила. Последњи напад догодио се у уторак код стадиона у Винчи.
Неколико људи напало је синоћ у Винчи екипу "Градске чистоће" која прска комарце - ушли су им у возила, тражили им радне налоге, покушали да их спрече, чак и претили.
"Спречићу те милом или силом... Ја сам узео сам пиштољ, пуцао сам из свог дворишта... Чиме ти нас прскаш? Ја хоћу комарце... Жив изаћи нећеш..." чује се у снимку. 
Најезда комараца у Хрватској - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Најезда комараца после запрашивања из авиона: Несвакидашњи снимак из Хрватске /видео/
Безуспешно су радници покушавали да им објасне да су препарати сигурни, одобрени од релевантних здравствених установа и да они само раде свој посао.
Иначе, синоћ су се на терену налазиле 33 екипе и то 9 топова са топлим замагљивачима, 16 геба са тамним замагљивачима, 2 екипе на пословима уништавања ларви и 6 екипа које раде са чамаца.
"Лудаци који су напали екипу која прска комарце покушали су да униште возило и тврдили су да их из возила прскају короном. На снимку сви могу да виде лице једног од хулигана. Против ових нападача сутра ће бити поднете кривичне пријаве", навео је заменик градоначелника Beograda Горан Весић на свом Фејсбук налогу.
Пре неколико дана сличан напад се догодио у сред дана у Сремчици, као и у центру града и на бројним другим локацијама.
Напади на раднике "Градске чистоће" били су углавном вербалне природе, али оно што забрињава јесте разлог због којег се дешавају - поједини грађани мисле да их радници запрашују вирусом ковид 19. 
Комарац - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Како најсмртоноснија животиња на свету бира жртву
То је раније за РТС потврдила Дубравка Планинц из овог предузећа.
"Према изјавама наших теренаца, дошло је до вербалног напада суграђана. Према њиховим изјавама, суграђани мисле да их третирамо вирусом ковид. Дегутантно је причати о томе. Са стручне стране бих поменула само да комарци преносе доста болести, вируса, протозоа, нематода. Један од вируса који је доста заступљен на нашој територији, у Републици Србији, јесте вирус "западног Нила". На обострану корист је да се врши запрашивање", објаснила је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала