Да ли су Немци заборавили колико дугују Русима? /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Осам деценија од напада нацистичке Немачке на Совјетски Савез Немци као да су заборавили колико дугују Русима, који су им пружили руку помирења после милиона жртава и ужасних разарања, а касније прихватили уједињење две Немачке.
Руски председник Владимир Путин поручује да је у процесу успостављања поверења и интеграцији Европе после Другог светског рата огромну улогу одиграло историјско помирење руског и немачког народа, као и да је Русија желела изградњу велике Европе али је победио приступ заснован на ширењу НАТО.
Иако немачка канцеларка Ангела Меркел скрушено признаје да је 22. јун 1941. године „разлог за стид“ Немаца, војници те земље у оквиру НАТО интензивно вежбају близу граница Русије. Меркелова каже и да је потребно одржавати дијалог с Москвом упркос неслагањима, али не и шта је њихов кључни извор.
Ко поткопава историјско помирење Руса и Немаца? Да ли је Европа чула Путинове поруке? Ко и зашто Стари континент гура у вртлог нових конфронтација? Може ли Немачка да буде мост у превладавању подела између Русије и Запада? Да ли је Европа од Лисабона до Владивостока немогућа мисија?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији „Свет са Спутњиком“ чији су гости историчар др Александар Животић и дугогодишњи дописник листа „Политика“ из Немачке, новинар Мирослав Стојановић.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала