Финикс закуцао Клиперсе уз звук сирене

© AP Photo / Matt YorkФиникс Санс
Финикс Санс - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Финикс Санса повели су са 2:0 у финалној серији Западне конференције против Лос Анђелес Клиперса 104:103, и то након што је у драматичној завршници Деандре Ејтон закуцао на 0.9 секунди до краја преко Хрвата Ивице Зупца.
Финикс се не шали, осетио је то на сопственој кожи супертим из Лос Анђелеса који је по други пут нокаутиран, те се серија сада сели у „град анђела“.
Кошаркаши Србије – Акрополис куп - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Богдан Караичић за Спутњик о Акрополис купу, Добрићу, Аврамовићу и атмосфери у репрезентацији
Клиперсима свакако не иде у прилог и тешко им је што играју без своје прве звезде Каваја Ленарда, али начин на који су поражени у другом мечу од Финикса је шокантан.
Имали су победу у рукама, водили 103:102 на свега 0,9 секунди до оглашавања сирене, а онда неодговорном одбраном просули све што су градили безмало 48 минута. Из аута су Санси шокирали Клиперсе, након што је Деандре Ејтон покупио алеј-уп и преко Ивице Зупца монструозно закуцао лопту кроз обруч.
Уследила је експлозија одушевљења међу кошаркашима Финикса и присутних навијача.
Ејтон је сусрет окончао са 24 поена и 14 скокова и нема дилеме да је потез против Клиперса потез његове досадашње каријере. Најефикаснији актер сусрета био је Пејн са 29 поена, имао је и девет асистенција, пратио га је Букер са 20 поена, док се код ЛА Клиперса истакао Пол Џорџ са 26 поена уз по шест скокова и асистенција.
наредни меч заказан је за два дана, а серија се сели у Лос Анђелес.
► После случаја „Јокић“ – нови проблем за Србију?
► Душко Вујошевић освојио титулу у Румунији /видео/
► Монструозни Букер – трипл-дабл од 40 поена за победу над Клиперсима! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала