Кремљ: Испоруке „Спутњика Ве“ другим државама биће реализоване када се намири руско тржиште

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Немогуће је истог трена задовољити комплетну потражњу за вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у иностранству, обавезе Москве према страним партнерима у вези са обезбеђивањем препарата испуњаваће се постепено јер је вакцинација становника Русије приоритет власти, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„С обзиром да је апсолутни приоритет унутрашња потрошња и задовољавање потреба Русије - вакцинација руског становништва, управо се на њега усредсређују произвођачи и наши ресори. Није могуће одмах задовољити апсолутно сву потражњу у иностранству, али временом ће све обавезе бити испуњене“, прокоментарисао је Песков писање аргентинских медија о наводној несташици друге компоненте руске вакцине у земљи.
Портпарол руског председника је истакао да у Русији неће доћи до дефицита вакцина против ковида 19.
„Сматрамо да не би требало да дође до несташице и да је неће бити“, одговорио је Песков на питање новинара како администрација председника процењује могући ризик дефицита вакцина у земљи.
Ампуле са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
РФПИ: У читавом свету велика потражња за руским „Спутњиком Ве“
С тим у вези, прецизирао је да се производи довољно вакцина против короне у Русији, а да ће могући недостатак у руским регионима бити допуњен наредних дана.
Према процени Пескова, потенцијални недостатак препарата у регионима може да буде повезан са логистичким питањима и повећањем потражње за вакцинацијом.
„То су привремене логистичке потешкоће“, додао је.

Неће бити локдауна у Русији

Што се тиче питања увођења локдауна због погоршања ситуације са вирусом корона у Русији, Песков је рекао да се тако нешто не разматра на федералном нивоу.
Како је рекао, Кремљ нема информације било који од шеф региона разматра затварање.
Оперативни штаб за борбу против вируса корона саопштио је да је број оболелих од ковида 19 у Русији повећан за 17.594 у последња 24 сата, што значи да је од почетка пандемије у земљи укупно регистровано 5.368.513 заражених.
Раније је градоначелник Москве Сергеј Собјањин на састанку са угоститељима изјавио да су градске власти близу одлуке да се пооштре мере у борби против ковида, јер капацитети болница нису бесконачни.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала