Лидери странака већине сутра о изласку из кризе, није позван Кривокапић

© Flickr / Alexander GranholmЦрногорска застава
Црногорска застава - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
У Скупштини Црне Горе би сутра требало да буде одржан састанак лидера странака парламентарне већине, а након кризе власти која је ескалирала опозивом министра правде Владимира Лепосавића и усвајањем нове резолуције о Сребреници.
Иницијативу за састанак су покренули лидер СНП-а Владимир Јоковић и Демоса Миодраг Лекић, а главна тема је пут и начин изласка из настале политичке кризе.
Посланици најутицајнијег владајућег Демократског фронта, њих 27 ускратило је подршку премијеру Здравку Кривокапићу и одлучили су да убудуће не присуствују пленарним заседањима.
Лидери ДФ-а сматрају да је кризу могуће решити реконструкцијом владе на чијем челу неће бити Кривокапић или формирањем прелазне владе и расписивањем нових парламентарних избора.
Кривокапић је раније саопштио да неће поднети оставку на премијерску функцију, а у заједничком саопштењу објављеном синоћ, чији су потписници поред њега председник Скупштине Алекса Бечић и потпредседник владе Дритан Абазовић, изјаснили су се против рушења владе и расписивања нових избора, пренео је Танјуг.
На сутрашњи састанак није позван Кривокапић.
Долазак на састанак су потврдили лидери Демократског фронта и Абазовић, док се Демократска Црна Гора још није изјаснила.
"Ако неко жели енергију која се скупила 30. августа да проспе и уништи оно што је била нада стотина хиљада људи тај ће по мом суду платити велику политичку цену", рекао је јуче Абазовић и додао да мисли да та цена неће бити мала.
У међувремену су пале тешке међусобне оптужбе за издају договорених принципа, као и оптужбе ко на власт враћа ДПС Мила Ђукановића.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала