Новаков говор у Француској је био знак – промене се морају догодити /видео/

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић прославља победу над Рафаелом Надалом у полуфиналу Ролан Гароса
Новак Ђоковић прославља победу над Рафаелом Надалом у полуфиналу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић и Васек Поспишил, бивши сарадници у Савету играча, а сада оснивачи Асоцијације професионалних тенисера, направили су велики корак на учвршћивању снаге своје организације, са циљем стварања бољитка за светски тенис.
Новак Ђоковић у Високом у Босни - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Бекер: Ђоковић црпи енергију из „светог брда“
Светски тенис јесте у проблему и то је евидентно из године у годину, кровна организација АТП не изгледа способно да се суочи са свим изазовима, а у свему трпе играчи.
То је јасно ако се у обзир узму бројни откази важних играча и то на највећим турнирима, повреде, одсуствовања, али и менталне потешкоће, о чему тенисерке и тенисери све чешће говоре.
Последњи у низу проблема је настао у одређивању датума за одигравање два европска Гренд слем турнира.
Наиме, организатори Ролан Гароса су одложили турнир за недељу дана и тиме смањили временску разлику између тог такмичења и Вимблдона.
Новак Ђоковић се у свему одлично снашао, недељу вишка је искористио за одигравање турнира у Београду, али нису сви тако добро прошли, на шта је српски тенисер и указао, након што је освојио Ролан Гарос.
„Имамо само две недеље паузе између финала Ролан Гароса и првог кола Вимблдона. То није идеално, променићемо две потпуно различите подлоге у веома кратком року и мораћемо да извршимо транзицију на најбржи могући начин“, навео је Ђоковић.
Играчи у свему нису консултовани и то је оно за шта се залаже Асоцијација професионалних тенисера.
„Желимо да помогнемо свим играчима, не само онима који су међу 100 најбољих, како бисмо пристојно живели и како би њихова права била заштићена на терену и ван њега. Од врха до дна, морамо да имамо заједнички глас, који ће помоћи играчима и данас и у будућности“, рекао је Ђоковић, пошто је саопштено да је ПТПА добила појачања у виду извршног директора Адама Лерија и Кери Сесил, портпаролке, док ће део тима бити Бил Ејкман, Мајкл Хиршфелд, Ребека Мекдоналд, Катарина Пијетловић и Антон Раби.
До бољих времена за тенисере, Новак се припрема за Вимблдон – и није оклевао да најави да жели титулу, своју 20. на Гренд слем турнирима, чиме би се изједначио са рекордерима Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.
► Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре!
► Ђоковић појачао тим и загрмео: „Од врха до дна морамо да имамо заједнички глас“
► Новак и Хрват правили шоу на Мајорки – публика у трансу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала