Спектакл у Санкт Петербургу – Шведска кроз драму послала Пољаке кући!

© AP Photo / Kirill KudryavtsevФудбалери Шведске прослављају гол против Пољске
Фудбалери Шведске прослављају гол против Пољске - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Шведске победили су Пољску резултатом 3:2 у последњем колу Групе Е и успели да изборе пласман у нокаут фазу, те да Пољаке пошаљу кући.
Пољској је за пролаз била потребна победа у Санкт Петербургу, али до ње нису успели да дођу иако су се вратили са ивице амбиса и од 0:2 дошли до 2:2, те након тога имали неколико прилика.
Истовремено је Шпанија нокаутирала Словачку, па у наредну фазу из Групе Е иду Шпанија и Шведска, док су ЕУРО завршили Словачка и Пољска.
Све занимљивости спектакуларног меча могли сте да испратите у нашем уживо преносу – ОВДЕ.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Шведска је већ у другом минуту утакмице повела голом Емила Форсберга, који је постигао један од најбржих погодака на ЕП.
Он се сјајно снашао у казненом простору Пољске, нашао се очи у очи са голманом Војчехом Шченсним и сјајно пласирао лопту у гол.
​Пољска је прву од многобројних прилика имала у 17. минуту, када је Роберт Левандовски промашио малтене празан гол и за две секунде чак два пута погодио пречку.
Наставили су да нападају Пољаци, контролисали су ритам меча, а још једну феноменалну прилику имали су у надокнади првог полувремена.
Пјотр Зелински је добио одличну лопту на ивици казненог простора, сјајно је пронашао место за ударац, топовски шутирао, гађао је део гола испод пречке, али је Олсен одлично реаговао и спречио гол.
Одличан фудбал у Санкт Петербургу наставио се и у другом полувремену, са приликама на обе стране.
Иако су Пољаци од примљеног гола били бољи, и други гол на утакимци постигла је Шведска, у 59. минуту.
Поново је феноменални Емил Форсберг затресао мрежу Пољске, сјајно је прошао кроз одбрану ривала после сјајног трка Дејана Колушевског, те лепог додавања и предизним ударцем послао лопту у доњи десни угао.
Међутим, Левандовски и Пољска нису били спремни да се предају, па су само два минута касније успели да смање заостатак.
Коначно је један од најбољих нападача света пробио одбрану Шведске, пронашао је пут поред ривала и упутио бриљантан ударац са ивице шеснаестерца који је био неухватљив за Олсена.
Само четири минута касније Пољацима је поништен гол због офсајда, али то их није омело да наставе да нападају свим снагама.
У 84. минуту Левандовски је постигао други гол након што је остао потпуно сам на петерцу, па је утакмица ушла у праву драму, јер је Пољацима био потребан још један гол за пролаз.
Силовити напади Пољака виђени су у наредним минутима, али лопта никако није хтела у гол.
Ређале су се прилике за Пољску, али је онда уследио хладан туш.
Виктор Класон је у трећем минуту надокнаде успео да постигне трећи гол за своју екипу и да запечати сваку наду репрезентације Пољске.
Хрват није штедео Хрвате: „Пљували сте нас“
Чеферин осудио „немачке дугине боје“: То је политички акт!
Херојски пенал и трагични аутогол – све у режији једног човека /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала