Захарова: Овог пута је јасно ко лаже

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаБродови у Црном мору
Бродови у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Министарство одбране Велике Британије и британска амбасада у Москви шире лажи о инциденту са уласком разарача њихове земље у територијалне воде Русије у Црном мору, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Како је написала на Телеграму, „објављене су три вести (о инциденту), све боља од боље“.
„Британско Министарство одбране саопштило је да су вести о хицима упозорења који су испаљени према свом броду који је упловио у територијалне воде Крима 'руске дезинформације'“, подсетила је Захарова.
Затим је навела другу вест у којој је новинар „Би-Би-Сија“ који се налазио на британском броду, потврдио да је брод намерно упловио у руске територијалне воде.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Према речима Захарове, британска амбасада је саопштила да није пуцано на разарач „Дефендер“. Амбасада тврди да је „брод британске Ратне морнарице реализовао мирни пролазак кроз територијалне воде Украјине у складу са међународним правом“. Амбасада је такође навела да је опис тих догађаја који је изнела руска страна „нетачан“.
„Ко лаже: британско Министарство одбране, британски новинар телевизије 'Би-Би-Си' или британска амбасада у Москви? Одговор постоји. Овог пута – британско Министарство одбране и британска амбасада. Па не би британске обавештајне службе подметале 'Би-Би-Сију'. У Лондону су изгубили манире. Желим да дам савет британским партнерима – уколико следећи пут пожелите да 'уђете мирно' – куцајте“, поручила је Захарова.
Разарач „Дефендер“ Ратне морнарице Велике Британије, крећући се северозападним делом Црног мора, нарушио је државну границу Русије и ушао три километара у територијално море у области рта Фиолент.
Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу. Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала