Бечић: У Владу могу политичари, ако се Кривокапић сагласи

© Sputnik / Бобан НововићАлекса Бечић
Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Председник Скупштине Црне Горе и лидер Демократа Алекса Бечић изјавио је данас да је за њега прихватљива реконструисана Влада у којој би били и политичари, али је нагласио да је за то неопходна сагласност премијера Здравка Кривокапића.
Бечић је за ТВ Вијести рекао да је могућа реконструкција Владе и да у њу уђу и политичари, али уз сагласност премијера и владајуће већине.
На питање где види излаз из актуелне ситуације и простор за договор између „зараћених страна“ у оквиру парламентарне већине, Бечић је поновио да је то дијалог, разговор и евентуална реконструкција, чије би оснаживање било плод договора између парламентарне већине и Владе.
Он је оценио да је експертска Влада показала да има неке мањкавости.
Међу проблемима које Влада Црне Горе има навео је прегломазност појединих министарстава, као у случају, како је додао, Министарства просвете, науке, културе и спорта.
Из Бечићеве странке данас су, уочи састанка лидера странака парламентарне већине у Скупштини Црне Горе, поновили да не пристају на рушење актуелне владе и да се противе расписивању превремених парламентарних избора, преноси Танјуг.
Kазао je да се тренутно у бојкоту парламента налазе оне политичке снаге које раде на поларизацији друштва.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала