Богдан гледао спектакуларног Јанга – 48 поена и брејк Атланте у Милвокију! /видео/

© AFP 2023 / STACY REVEREТреј Јанг – кошаркаш Атланте Хокс
Треј Јанг – кошаркаш Атланте Хокс - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Атланте Хокс победили су Милвоки Баксе 116:113 у првој утакмици финала Истока. „Јастребови“ су овим тријумфом направили брејк и у наставак серије улазе са лепом предношћу.
Богдан Богдановић, који већ дужи период има проблем са коленом, поново није имао добро шутерско вече (1/6, четири поена), али је играо сјајну одбрану и за 27 минута на терену украо је три лопте. 
Богдановић се неколико утакмица заредом мучи са процентима, што је последица бола у колену, али за Хоксе је јако важно да игра, па макар то значило да ће шутирати лоше јер самим присуством на паркету улива сигурност.
Прву утакмицу најбоље је описати као „шоу једног човека“ – Треја Јанга. Плејмејкер Атланта Хокса одиграо је невероватан меч и још једном је показао да је будућност америчке и светске кошарке.
Двадесетдвогодишњи кошаркаш одиграо је 41 минут и меч је завршио са 48 поена, седам скокова и 11 асистенција, а из игре је шутирао 17/34, односно са линије за слободна бацања 10/12.
Хокси су у завршници утакмице губили, поготком Јаниса Адетокумба на два минута до краја имали су заостатак од четири поена (111:107), али су онда на сцену ступили високи играчи Атланте.
Прво је Џон Колинс погодио тројку за -1, 110:111, а потом је и Клинт Капела на 30 секунди до краја донео предност франшизи из Џорџије.
У наредном нападу Пет Конатон није успео да погоди тројку, те се ушло у пенал завршницу. Јанг је био сигуран, а Бакси су преко Криса Мидлтона имали шансу за продужетак. Крилни кошаркаш промашио је тројку и Атланта је „украла“ прву утакмицу.
Поред Јанга одличан меч у саставу Хокса одиграли су Џон Колинс – 23 поена и 15 скокова – и Клинт Капела који је имао 12 поена и 19 скокова.
Код Бакса бољи од осталих били су Јанис Адетокумбо са 34 и Џру Холидеј са 33 поена, док је подбацио Крис Мидлтон са свега 15 уз 6/23 из игре.
Наредна утакмица игра се у ноћи између петка и суботе у 02.30.
Бобан „закуцао“ неугодне Мексиканце за победу Србије
Српске лавице јаче од Шпаније и судија – за полуфинале!
Аврамовић и Добрић се намећу, Кокошков открио добре вести
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала