Експлозија и пожари у три трафо станице: Без струје велики део Београда /фото/

CC0 / / Поглед на Нови Београд
Поглед на Нови Београд - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Три трафо станице у Београду због експлозије и пожара прекинуле су снабдевање струјом. Како је саопштио ЕПС, догодила се експлозија у трафо станици „Београд 33“, а дошло је до квара у трафо станицама „Београд 27“ и „Београд 12“
Услед изузетно високих температура, у 18.20 сати догодила се експлозија у трафо станици ТС 110/10 кВ „Београд 33“, због чега су без електричне енергије остали потрошачи у деловима градских општина Гроцка (Калуђерица, Лештане, Винча, Болеч, Врчин), Звездара (Мали Мокри Луг), Вождовац (Бели Поток, Зуце) и Палилула (Велико Село), саопштио је вечерас ЕПС.
Припадници ватрогасне бригаде и полиције су на месту експлозије и више детања о инциденту знаће се након истраге.
Такође, услед изузетно високих температура, дошло је до квара у трафо станицама 110/10 кВ „Београд 27“и „Београд 12“, због чега је око 19.05 сати без струје остао део потрошача на Новом Београду, у Земуну, Сурчину и Добановцима.
Екипе Електродистрибуције Србије су на терену и интензивно раде на отклањању кварова, наведено је у саопштењу.
Пожар, који је вечерас избио у трафо станици на Бежанији на Новом Београду, локализован је, а повређених нема, речено је Танјугу у МУП-у.
 
Београдски медији пренели су раније да је у новобеоградским блоковима одјекнула слабија експлозија и да су грађани пријавили да нема струје.
На фотографијама објављеним на друштвеним мрежама видео се и црни густи дим.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала