Може ли се Британија наћи на руском списку непријатељских држава

© Sputnik / Олеся Печенкина / Уђи у базу фотографијаОбала Црног мора на Криму
Обала Црног мора на Криму - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Вицепремијер кримске владе Георгиј Мурадов предложио је да се Велика Британија укључи у списак непријатељских земаља након јучерашњег инцидента са британским разарачем у близини обала полуострва.
„Велика Британија је већ одавно заслужила да буде укључена у списак непријатељских држава, као и сви који учествују у нападу на наш територијални интегритет. Инцидент са разарачем је потврда тога“, сматра Мурадов.
Према његовом мишљењу, Британија ће играти посебну улогу у антируској коалицији држава коју ствара Украјина, а које намерава да окупи на такозваном међународном самиту „Кримска платформа“.
„Тачка број један те велике провокације која се припрема је слобода пловидбе НАТО бродова Црним морем“, сматра стални представник Крима при председнику Русије.
Руски ловци Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Русија објавила снимак надлетања ловаца над британским разарачем /видео/
Руска влада је раније одобрила списак непријатељских држава, на њему се налазе две државе: Сједињене Америчке Државе и Чешка.
Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу. Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
Истовремено, Министарство одбране Велике Британије прокоментарисао је наводе да је њихов разарач нарушио руску границу тврдећи да је брод реализовао миран пролазак кроз територијалне воде Украјине. Како кажу, нико није пуцао на разарач.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала