„Не прелазите границу, пуцаћемо“: Нови снимак инцидента са британским разарачем /видео/

© Фото : OGL v1.0 / LA(Phot) Chris Mumby / Royal NavyБритански разарач Defender
Британски разарач Defender - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије објавила је снимак инцидента са британским разарачем „Дефендер“ који је незаконито ушао у руске воде у Црном мору.
На снимку се чује да су руски граничари више пута захтевали од страног војног брода да напусти њихове територијалне воде, а пошто се британски разарач оглушио испалили су хице упозорења.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Испалити хице упозорења! Испалити хице упозорења! Искључити могућност директног поготка! Искључити могућност директног поготка! Паљба!“, чују се наређења које издаје руска страна.
Разарач „Дефендер“ Ратне морнарице Велике Британије нарушио је јуче државну границу Русије и ушао три километара у територијално море у области рта Фиолент. Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу. Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала