Новакова организација – „највећа претња“?!

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Асоцијација професионалних тениских играча (ПТПА), коју су основали Новак Ђоковић и Васек Поспишил, са циљем заштите права тенисера, нашла се на удару критика кровне тениске организације АТП.
Новак Ђоковић у Високом у Босни - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Бекер: Ђоковић црпи енергију из „светог брда“
ПТПА је основана пошто су Ђоковић и Поспишил напустили позиције председника и потпредседника Савета играча АТП, што је изазвало тектонске поремећаје у свету тениса и најавило револуцију.
Ђоковић је у бројним медијским наступима наглашавао потребу да се играчи изборе за своја права и бољи третман, нарочито током пандемијске године.
Ипак, то није наилазило на добар одјек у АТП, као ни недавно саопштење у ком је наведено да је ПТПА ојачана значајним личностима попут некадашњег функционера синдиката играча у америчкој хокејашкој лиги, Адама Лерија.
„Захвалан сам нашем ПТПА тиму и свим играчима који су пришли нашем тиму, како би учинили све да нам свима буде боље у овом нашем дивном спорту. Желимо да помогнемо свим играчима, не само онима који су међу 100 најбољих, како бисмо пристојно живели и како би њихова права била заштићена на терену и ван њега. Од врха до дна, морамо да имамо заједнички глас, који ће помоћи играчима и данас и у будућности“, поручио је Ђоковић.
АТП није часила часа, уследило је „контраобавештење“.
„Заштита и унапређивање интереса играча основни је принцип АТП откако је удружење основано 1972. Ово је унапређено 1990. формирањем АТП тура, равноправног партнерства играча и турнира. Кроз ово су играчи добили нешто јединствено у спорту – једнако право гласа. Данас АТП, заједно са Одбором и Саветом играча, чије представнике играчи бирају демократски, ради из недеље у недељу на побољшању интереса играча“, саопштили су из АТП.
Уз то, упућен је и негативан коментар на рачун уступања ПТПА.
„Стварање посебног ентитета играча пружа јасно преклапање, дели играче и даље фрагментира спорт. Ту подељеност су водећи стручњаци, из спорта и ван њега, идентификовали као највећу претњу за потенцијални раст тениса. Овај проблем АТП решава кроз Стратешки план заједно са ВТА, Гренд слемовима и ИТФ“, наведено је у саопштењу.
► „Жао ми је Новака, нису га ценили колико заслужује“
► Новаков говор у Француској је био знак – промене се морају догодити /видео/
► Ђоковић појачао тим и загрмео: „Од врха до дна морамо да имамо заједнички глас“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала