Русија поручује Украјини: Нове санкције су бесмислене, али одговор сигурно стиже

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Украјинска санкциона политика против Русије је бесмислена и бескорисна, рекао је за Спутњик потпредседник Савета федерације Русије Константин Косачов. Из Државне думе и Савета Федерације поручују да ово неће тек тако проћи Кијеву и да ће Русија сигурно одговорити.
„Према Зеленском, антируске санкције су инструмент за решавање проблема југоистока. У ствари, то је ударац у празно, нема никакве везе са стварном политиком коју је обећао да ће реализовати након доласка на власт“, оценио је Косачов.
Према његовим речима, „Зеленски се домогао власти и ништа није успео да реши“.
Бесмислено и бескорисно“, кратко је поручио парламентарац, говорећи о новим санкцијама.

Русија ће одговорити

Шеф комитета за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки је поручио да ће власти Русије одговорити на поступке украјинског председника који је увео санкције.
„Наравно, Русија ће обавезно одговорити. Симетрично или не, одредиће руководство земље“, саопштио је Слуцки.
Према његовим речима, украјинско руководство ће „из све снаге промовисати русофобичну политику како би одржали имиџ жртве 'московске агресије', и како не би остали без новца америчког Стејт департмента“.
„Поступак Зеленског је пуцањ себи у ногу и агонија. Кијеву апсолутно не одговара могуће, чак и слабо, побољшање односа Русије са Европом или САД“, објаснио је Слуцки, истакавши да су санкције још један корак ка деградацији руско-украјинских односа.
„Остаје нам само да жалимо“, констатовао је политичар.
Шеф комисије Савета федерације за заштиту државног суверенитета Русије Андреј Климов такође сматра да ово неће тек тако проћи Кијеву.
„Такве ствари не треба игнорисати, и сигуран сам да то неће Кијеву проћи тек тако. Контрамере Русије неће обавезно бити јавне и реципрочне. Али то се неће игнорисати, не сумњам у то“, рекао је Климов.
Раније је председник Украјине Владимир Зеленски увео санкције против низа руских службеника и бизнисмена, а такође је продужио санкције против руских медија.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала