Руска флота: Британија да обави истрагу понашања посаде разарача у Црном мору

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаБродови у Црном мору
Бродови у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Инцидент са британским разарачем је дрски изазов Велике Британије, изјавио је главни командант Ратне морнарице Русије адмирал Николај Евмемов.
"Енглеска страна мора да да оцену понашања посаде, обави истрагу. Ми поштујемо све норме међународног морског права", рекао је Евменов на Међународном војно-морском салону.
Он је високо оценио акције руске флоте и авијације током инцидента.
"Пре свега, флота је дејствовала компетентно, сигурно, како се би се спречио даљи развој ове провокације, ово лудило команде бродова Велике Британије. Природно, авијација је била у стање борбене готовости, чим је добила наређење, извршила је задатак и он се окренуо", рекао је он.
Јуче је Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу. Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
Истовремено, Министарство одбране Велике Британије прокоментарисао је наводе да је њихов разарач нарушио руску границу тврдећи да је брод реализовао миран пролазак кроз територијалне воде Украјине. Како кажу, нико није пуцао на разарач.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала