Руски безбедњак скреће пажњу: Опасне болести букте тамо где се налазе биолошке лабораторије

© Фото : Фотохост-агентство sco-russia2020.ru / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Постоје очигледни знаци да се опасни патогени покушавају употребити у војно-политичке сврхе, приметно је оживљавање биолошког оружја, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев, говорећи на IX Московској конференцији за међународне безбедности.
"Приметни су очигледни знаци да се опасни патогени покушавају искористити у војно-политичким циљевима. У суштини, видимо процес оживљавања биолошког оружја", нагласио је Патрушев.
Секретар Савета безбедности Русије позвао је међународну заједницу да обрати пажњу на то да се места избијања опасних болести поклапају са локацијама биолошких лабораторија одређених држава.
"Њихова делатност је под строгом велом тајне и води ка губитку суверенитета у сфери безбедности код оних држава, на територији којих се ови објекти налазе", додао је Патрушев.
Московска конференција о међународној безбедности се одржава од 22 до 24. Јуна. На њој се разговара о најактуелнијом проблемима и тенденцијама у сфери међународне војне политике.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала