Тренер Атланте нахвалио Богдана речима које нису добро прошле у случају „Јокић“

© AP Photo / Matt SlocumБогдан Богдановић утишава публику у Филаделфији
Богдан Богдановић утишава публику у Филаделфији - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Нејт Мекмилан, тренер Атланте Хокс, похвалио је Богдана Богдановића који већ неколико утакмица игра под боловима у колену. Мекмилан је искористио речи које први употребио Мајк Мелоун, тренер Денвера, за Николу Јокића, али то у случају центра из Сомбора није најбоље прошло – ево и зашто.
Мелоун је у току сезоне више пута истицао колико је Никола Јокић привржен екипи и како не жели да одмара ако нема никаквих здравствених проблема. То је и логично, али у данашњној НБА све више се обраћа пажња на оптерећеност кошаркаша, те многи пропуштају мечеве само да би одморили тело.
Јокић није желео да иде тим путем већ је одиграо 72 од 72 утакмице и био је један од ретких у НБА који је одиграо све утакмице у сезони у којој смо видели прегршт повреда.
„Није желео да узме слободно вече. Јокић је чврст момак. Увек са много поноса истиче одакле је и у вези са одмором рекао ми је да Срби не одмарају“, рекао је Мелоун крајем априла.
Ове речи, што би Американци рекли, „нису најбоље остариле“, односно нису добро прошле по српског кошаркаша јер је ипак одлучио да одмори, тачније да пропусти Олимпијске игра у Токију.
Сличан механизам искористио је и Нејт Мекмилан након тријумфа Атланте над Милвокијем рекавши да Богдановић не жели да седи у оделу на крају клупе, иако је јасно да није 100 одсто спреман.
„Богдан нам даје 100 одсто себе. Очигледно је да постоји бол, али то је начин на који је овај тим изграђен. Богдановић не жели да пропушта утакмице“, казао је Мекмилан.
Богдановић је на почетку сезоне због повреде колена пропустио 25 утакмица и нажалост у плеј-офу му се поново јавио проблем. Овога пута ситуација није озбиљна као у јануару, али бол је присутан и српски кошаркаш се видно мучи када је на паркету.
Због тога му и Нејт Мекмилан дозира минутажу, те Богдан не игра проводи више од 25-30 минута на терену, што довољно говори о степену повреде јер је у серији против Никса редовно играо по 40 минута.
Већина кошаркаша би вероватно одлучила да не игра неколико утакмица, па да евентуално ако је екипа још у животу заигра, али Богдан даје целог себе и због тога мора да му се скине капа. 
Када је реч о репрезентацији, Богдановић није пропустио ниједно окупљање за велико такмичење од 2014. године и ове године једино може да га спречи евентуални одлазак у финале НБА јер би у том случају право из Америке, без дана одмора, морао да иде у Токио.
Знајући колико му значи дрес Србије, није немогуће очекивати да се то и догоди, али прво треба да се квалификујемо за Игре, а после тога има времена за дубљу анализу.
Квалификације за Олимпијске игре на програму су од 29. јуна до 5. јула, а Србија игра у групи са Филипинима и Доминиканском Републиком. У другој групи састају се Сенегал, Италија и Порторико.
Само победник турнира обезбедиће пласман на Олимпијске игре које се одржавају од 23. јула до 8. августа.
► Шта је прави разлог Јокићевог „не“ Србији?
► Јокићев отац: Људи да схвате – човек треба да добије дете /видео/
► Случај „Јокић“ – Мута: И без Дивца смо били прваци; Паспаљ: Американци су на већим мукама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала