Вучић и Примаков размотрили ситуацију на Западном Балкану

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЈевгениј Примаков
Јевгениј Примаков - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је данас руководиоца Росотрудничества, руске Федералне агенције за послове ЗНД, сународнике у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Јевгенија Примакова, са којим је разговарао о културној, научној и образовној сарадњи двеју земаља, али и о укупним билатералним односима.
Вучић и Примаков су се сагласили да су духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима, као и да свака посета неког од руских званичника додатно оснажи нашу сарадњу, саопштила је прес служба председника.
Они су зато овом приликом размотрили предлоге за ширење културне сарадње, попут редовне размене изложби и гостовања позоришних и оперских представа, као и за сарадњу на пољу образовања, која подразумева и редовну размену студентских стипендија, уз повећање њиховог броја.
Председник Вучић је изразио захвалност руској држави и председнику Путину, као и руским уметницима за помоћ у унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду. Такође је истакнута важност подршке коју руска страна изражава за очување и заштиту српској културној и верској баштини на Косову и Метохији у УНЕСКО и другим међународном форумима.
Двојица саговорника су размотрили и ситуацију у региону Западног Балкана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала