Вучић: Си Ђинпинг долази у посету Србији

© AP Photo / Kenzaburo FukuharaПремијер Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг на церемонији отварања Форума Један појас - један пут у Пекингу
Премијер Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг на церемонији отварања Форума Један појас - један пут у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Председник Кине Си Ђинпинг прихватио је да поново посети Србију, што је велика част за Србију, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.
Вучић је, након сусрета са дипломцима медицинских факултета и свршеним медицинско-техничким асистентима, пренео да је телефоном разговарао са председником Сијем.
„Тај разговор је протекао, не само у пријатељској, већ искреној и срдачној атмосфери. Говорили смо о свим нашим пројектима. Ми смо подржали политику Кине, а Кина очување територијалног интегритета и суверенитета Србије, са посебним освртом на КиМ“, објаснио је он.
Рекао је да је са Сијем разговарао о заједничким пројектима и будућој сарадњи.
„Посебно сам захвалан што је председник Си прихватио да посети Србију. Његова поновна посета Србији била би велика част. Надам се да ће, када пандемија прође, а председник Си није нигде путовао током пандемије, учинити велику част Србији и посетити нас, што би био велики успех за нашу земљу“, рекао је он, пренео је Танјуг.
Посета би могла да уследи до краја године, или почетком идуће године, када би добили прилику да још једном угостимо једног од најзначајнијих лидера света, рекао је Вучић.
Пренео је да је замолио свог кинеског колегу да се преко авиокомпаније Ер Србија или неке кинеске компаније успостави директан лет са неком дестинацијом у Кини, као што би били линија Београд-Шангај, Београд-Пекинг или Београд-Гвангџу.
„Председник Си је рекао да велику пажњу придаје тој молби, а када он тако нешто каже за очекивати је да се то брзо из речи преточи у дело“, нагласио је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала