Да ли су Вориорси смислили „паклени план“ за довођење Јокића?

© Фото : АБА / Мега / Ивица ВеселиновДејан Милојевић
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Један од последњих потеза Голден Стејт Вориорса указује на потенцијално добро осмишљени план довођења Николе Јокића у њихове редове, по узору на Лејкерсе и сужавање обруча око Јаниса Адетокумба, али је вероватније да имају бољи план за уновчавање Дејана Милојевића.
Вориорси су већ договорили да Јокићев бивши тренер Дејан Милојевић, постане део особља Стива Кера. Милојевић је тренирао Јокића током његове ране каријере и заслужен је за неке од основа његове кошаркашке игре.
Јасно је да Нагетси нису у позицији чак ни да чују било какву трејд понуду за њиховог алфу и омегу. Такође, Јокића сматрају каменом темељцем њихове игре, те намеравају да га држе у фокусу главног играча у наредним годинама.
Међутим, вреди напоменути да Јокићев уговор истиче за две године, што значи да ће Денвер морати да продужи њихов договор у скорије време. Непотребно је навести да ће челници франшизе из Колорада морати да завуку руке дубоко у своје џепове како би успели у томе.
Свакако, уколико из неког разлога Јокић осети да је времену проведеном у Денверу дошао крај, он ће моћи да направи корак ка томе да напусти Нагетсе. То је постало сасвим уобичајена пракса у НБА лиги, јер велике звезде поседују моћ да сами диктирају своју будућност.
Јокић је недавно освојио награду најкориснијег играча лиге (МВП), и делује да је више него задовољан у Денверу. Али, убедљиво испадање Нагетса у другој рунди плеј-офа могао би да баци сумњу на Сомборчеве погледе о даљој будућности.
Уколико одлучи да напусти Денвер, онда би то, логично, требало да буде зарад преласка у тим са шампионским амбицијама.
Одговарају ли Вориорси овој рачуници? Апсолутно. Да ли је ово нешто што ће се заправо догодити? Вероватно не.
Гледајући из овог угла, подсетимо да су Лос Анђелес Лејкерси повлачили потезе како би у Холивуд довели Јаниса Адетокумба. Не само да су унајмили његовог бившег тренера Џејсона Кида, већ су отишли и корак даље када су довели Јанисовог брата, Костаса Адетокумба у Лос Анђелес.
С обзиром на чињенице и останак грчког кошаркаша у Милвокију, очито је да ова два потеза нису имала никакве везе са Адетокумбом, али се такође не могу у потпуности отклонити сумње да је заправо циљ био да двоструки узастопни МВП лиге постане део чете Френка Вогела.
Уколико се вратимо на Милојевића, више је логично да су младог стручњака Вориорси упослили као једног од помоћника Стива Кера зарад помоћи око будућности Џејмса Вајсмана у тиму.
Гласине су да франшиза из Оукланда жели да трејдује младог центра како би добила још победничких имена у свом ростеру, али изгледа да овај потез показује супротно.
Ако би Милојевић могао да употреби своју магију на Вајсмана, онда би он сигурно био играч будућности Голден Стејта. Можда неће достићи Јокићев ниво у скорије време, али је неспорно да поседује огроман потенцијал.
Американци се огрешили о Јокића – новинари „подигли прашину“ /видео/
Јокић неће играти за Србију!
Јокић отказао сопствену свечаност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала