Русија жали што је ЕУ одбио одржавање самита са Путином - за то су криви "младоевропљани"

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Кремљ жали што није дошло до договора око одржавања самита Русија-ЕУ на састанку лидера држава ЕУ и подсећају да је председник Русије Владимир Путин и остао заинтересован за успостављање радних односа између Москве и Брисела, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
"На жалост, знате да је председник Путин био и остао заинтересован за успостављање радних односа између Москве и Брисела. Концептуална позиција председника Путина је таква да смо спремни смо да идемо тако далеко у успостављању односа, колико су спремне наше колеге. То је и даље актуелно. Путин је о томе више пута говорио", рекао је Путин, оцењујући закључке самита.
Он је подсетио да је сасвим недавно, у част 80. годишњице од напада Немачке на СССР Путин објавио чланак у немачком листу "Цајт", где је "послао прилично позитивну поруку Европљанима у плану оживљавања наших односа, у плану успостављања атмосфере дијалога".
"Знамо и да немачка канцеларка и председник Француске дели ово мишљење и да су они покренули иницијативу о започињању овог дијалога, што су поздравили у Москви. На жалост, сада добијамо информације да је на самиту јуче цео низ држава био против овог дијалога. Знамо да се углавном ради о такозваним младоевропљанима – то су балтичке државе, Пољска. Још једном понављам – жалимо због тога", додао је Песков.
Раније је "Блумберг" објавио да су лидери држава ЕУ одбацили предлог Немачке и Француске да се организује самит са председником Русије Владимиром Путином.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала