Остварен први контакт – ускоро преговори Русије и САД о стратешкој безбедности

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов, убрзо након што се вратио у Америку, отишао је у Стејт департмент где је имао прве састанке о припреми предстојећег сусрета Русије и САД по питању стратешке стабилности, који би требало да се одржи у јулу.
„Неопходно је да направимо формулу безбедности која ће обухватити читав комплекс проблема чије би решавање осигурало безбедност Русије и САД. Све то треба да се деси на равноправној основи“, рекао је он.
Антонов је најавио и да ће Русију на том састанку предводити заменик министра иностраних послова.
Када је реч о америчкој делегацији, Антонов је рекао да ту постоји проблем, будући да још увек нико није постављен на функцију која би одговарала нивоу заменика министра спољних послова за питања стратешке стабилности, самим тим највероватније ће Вашингтон послати некога са нешто више инстанце.
Амбасадор Русије је оценио и да је неопходно да Русија и САД обнове контакте и на нивоу 2+2, односно на нивоу министарстава иностраних послова и одбране.
Подсетимо, након састанка у Женеви, председници Русије и САД, Владимир Путин и Џо Бајден дали су заједничку изјаву посвећену питањима стратешке стабилности. Лидери су истакли да никада не сме доћи до нуклеарног рата, као и да у њему не би било победника.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала