Са укусом соли: Шта повезује Фелинија, Арсена и Воја Станића?

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Шта је заједничко Федерику Фелинију, Воју Станићу и Арсену Дедићу, шта повезује Римини, Шибеник и Херцег Нови?
Повезује их Медитеран, његова осећајност и начин мишљења, али његови знаменити становници, о којима у новој есејистичкој књизи „Са окусом соли“ приповеда њен аутор, гост „Орбите културе“ Зоран Живковић.
Шта су за публику у Србији припремили уметници опере из Санкт Петербурга која по четврти пут гостује у Београду, од 26. до 28. јуна? Шта ће се све наћи на програму гала концерта и које ће популарне светске арије на њему изводити – за Спутњик откривају уметнички директор Опере Санкт Петербурга Јуриј Александров и директор овог театра Евгеније Малигин.
Да ли је недавно објављена биографија једног од највећих уметника 20. века, Леонарда Коена, под називом „Твој сам човек“ потврдила да је реч о једном од најутицајнијих песника новог доба, писцу  који је истраживао религију, љубав, секс, моћ, све оно што нас чини људима? Да ли ће ова обимна књига  ауторке Силви Симонс која садржи готово шест стотина страница дефинитивно потвридити да је овај  Канађанин и грађанин света заправо јединствен по томе што је до краја веровао да је рокенрол чиста поезија - питамо преводиоца биографије „Твој сам човек“ професора Новицу Петровића.
Гост „Орбите културе“ је и Павле Николић, кантатутор из Београда, који је недавно објавио дебитантски албум „Друго место“.
Орбита културе, 26. 06. 2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала