Српска замка и Маринин „кец из рукава“

© Фото : ФИБАМарина Маљковић
Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Шпанска јавност је са великим шоком доживела пораз своје женске репрезентације од Србије на Европском првенству и чињеницу да после седам година остаје без медаље на континенталном такмичењу.
Кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Српске лавице /фото, видео/
У тексту шпанског листа АС говорио се о генијалности српске селекторке Марине Маљковић, али не и о судијској крађи у финишу регуларног дела меча.
Србија је имала поен предности при последњем нападу Шпаније, имала је и право на један фаул без казне слободних бацања, али је судијска тројка проценила да је прекршај настао при покушаја шута.
Што није било тачно.
Ипак, српски тим је успео да се занемари све и да у продужетку сигурном игром и са 9:2 у поенима обезбеди себи пласман у полуфинале.
Шпански АС наводи да је њихова екипа била боља у првом полувремену, али...
„Божина ћерка је имала кеца у рукаву. Ивон Андерсон се појавила на терену са великим самопоуздањем и довела је наш тим у проблем са прекршајима за трен ока. Маите Касорла је направила три фаула за само минут, Шпанија је упала у замку Србије, иако Србија, земља шутера, није могла да погоди тројку“, наводи се.
Све се променило у трећој деоници, апострофира АС.
„Србија је уживала у ритму игре Невене Јовановић. Првом тројком за Србију у 29. минуту донела је изједначење и Шпанија је стигла до најгорег момента у утакмици, пре него што је Увиња погодила два слободна бацања за изједначење после треће деонице“, наводи се.
У тексту не постоји ни реч о катастрофалној судијској одлуци, али је јасно и зашто – Шпанија је овако или онако испала од Србије, која ће се за пласман у финале борити у суботу против Белгије.
► Није помогла ни пљачка судија – српске хероине песмом „запалиле“ Валенсију /видео/
► Српске лавице јаче од Шпаније и судија – за полуфинале!
► Богдан Караичић за Спутњик о Акрополис купу, Добрићу, Аврамовићу и атмосфери у репрезентацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала